IE Warning
Вашият браузър е стара версия, моля направете актуализация!

Този сайт използва най-новите уеб технологии, така че изисква съвременен, бърз браузър! Вашият браузър е остарял!
Try Firefox or Chrome!

За град Несебър

 • Н есебър е един от най-добре познатите и предпочитани морски курорти в България. Съчетанието от чудесни плажове, разнообразни атракции и уникални културно-исторически забележителност гарантират приятен престой и пълноценна почивка на всеки посетител. С развитието на курорта и изграждането на модерни спортни бази в Несебър, градът се превърна в атрактивна целогодишна дестинация за спортен и бизнес туризъм.
  Несебър е античен град на повече от 3200 години. Стратегическото му разположение е основна причина той да се превърне в кръстопът на велики древни цивилизации като траки, гърци, римляни, които са оставили богато и уникално културно-историческо наследство, заради което през 1956 г. Старият Несебър е обявен за архитектурен и археологически резерват, а през 1983 г. е включен в Списъка на паметниците на Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Несебър има общо около 42 старинни църкви, от които има разкрити 23, които поразяват с уникални архитектурни елементи и стенописи. Най-известните от тях са църквите Св. София от 5-6 век, Св. Богородица Елеуса от 6 век, Св. Йоан Кръстител от 10 век, Св. Димитър от 11 век, Св. Стефан от 11-13 век, Св. Христос Пантократор от 13-14 век, Св. Тодор от 13 век, Св. Архангели Гавраил и Михаил от 13 век, Св. Параскева от 13-14 век,Св. Йоан Алитургетус от 14 век, Св. Климент от 17 век, Св. Спас от 17 век, Св. Успение Богородично от 19 век. Сред другите важни археологически забележителности в Несебър са ранно-византийските терми и крепостните стени и кули. Първите укрепления на града са издигнати от траките 8 век пр.н.е. Три-четири века по-късно гръцките колонизатори издигат първите по-солидни крепостни стени на Месамбрия. През 5, 6 и 7 век по времето на Византийската империя стените са допълнително укрепвани и ремонтирани. През 9 век, когато Несебър влиза в пределите на Българската държава при Хан Крум, крепостните стени са отново укрепвани и доизграждани с последващи подобрения през 11 и 14 век. Посетителите на Несебър могат подробно да се запознаят с историята на града като посетят Археологическия музей. От времето на Възраждането в Несебър са останали над 100 запазени и реставрирани автентични къщи от 18 и 19 век, които са типични представители на Черноморския тип възрожденска къща. В една от тях - Къщата на Москояни - се помещава Етнографският музей на Несебър. От този период са останали и няколко мелници, чешми и баня. Несебър е и прекрасен морски курорт, които разполага с всичко необходимо за пълноценна почивка на море.


 • Плажове на град Несебър

  Старият Несебър разполага със собствен плаж, а в новия град има два плажа - югоизточен и североизточен, който се слива с плажа на Слънчев бряг.
  Спокойната обстановка, гостоприемството и множеството възможности за активен престой и забавления в Несебър, го превръщат в предпочитано място за лятна ваканция • Местоположение на хотел Дриймс град Несебър !!!

  Хотел " Дриймс" се намира в тиха част на новата част на гр.Несебър на 20 метра от центъра и 300 метра от брега на морето.
  Адрес:
  гр. Несебър ул. "Г. С. Раковски" 29а
  ТЕЛЕФОНИ : (+359) 0554 44095
  ФАКС : (+359) 0554 44096
  GSM: +359 (0)898 656 015
  e-mail: hotel_dreams@yahoo.com